Veelgestelde vragen

Is Stedelijk Museum Coevorden open?
Stedelijk Museum Coevorden is geopend.
Dinsdag t/m zaterdag van 09:30-17:00 uur en zondag 12:00-17:00 uur. 

Kan ik het museum steunen? 
U kunt het museum op verschillende manieren steunen: word vriend van het museum voor slechts 20,- euro per jaar en ontvang leuke extra’s. Voor alle informatie over vriend worden, klikt u hier. Ook kunt u een eenmalige bijdrage (donatie) geven aan het museum. U kunt dan een mail sturen naar info@museumcoevorden.nl voor meer informatie. Daarnaast kunt u ons gratis steunen door ons te volgen op onze sociale media-kanalen. Voor bedrijven is het mogelijk om sponsor te worden. 

Wat is er te zien in het museum?
Momenteel is er naast de vaste collectie een tijdelijke tentoonstelling te zien: SMALT-Podagristen‘. Kunstenaars van kunstcollectief SMALT hebben werk gemaakt geïnspireerd op het verhaal van de Podagristen. Deze tentoonstelling is een samenwerking met Stadtmuseum Nordhorn en bestaat uit twee delen. Een deel is in Coevorden te zien en een deel is in Nordhorn te zien. De tentoonstelling loopt tot en met 27 maart 2022. 

Gaan (geplande) evenementen door? 
Kijk voor meer informatie over evenementen op onze evenementenpagina.

Welke maatregelen neemt Stedelijk Museum Coevorden om mijn bezoek zo comfortabel mogelijk te laten verlopen?

  • Reserveren is niet meer verplicht. Het is mogelijk om een ticket te kopen aan de kassa. Reserveringen hebben wel voorrang. Wij vragen bezoekers zoveel mogelijk met pin te betalen. 
  • Er geldt een maximum aantal bezoekers dat toegang krijgt tot het museum binnen een tijdslot. Op deze manier zorgen we voor voldoende rust en ruimte voor iedereen.
  • Het is niet meer verplicht een mondkapje te dragen in het museum. Uiteraard mag u nog wel een mondkapje dragen als u zich daar prettig bij voelt. 
  • Er gelden aangepaste bezoekersregels omtrent het coronavirus. Bekijk ze hier.
  • Het museum wordt regelmatig schoongemaakt. Dit betekent ook dat we de kluisjes, sleutels en toiletten zeer regelmatig schoonmaken. Dit geldt ook voor deurklinken, trapleuningen en andere contactobjecten.
  • Door het museum loopt grotendeels een eenrichtingsroute. We richten het museum zo in dat het contact met andere bezoekers tot een minimum wordt beperkt.
  • Onze medewerkers en vrijwilligers zullen u ontvangen in het museum, uiteraard op gepaste afstand. Ook zullen ze er op toezien dat 1,5 meter afstand wordt gehouden. Zij zullen bezoekers hierop aanspreken indien nodig.
  • Bij binnenkomst in het gebouw vragen wij u naar (eventuele) gezondheidsklachten. Mensen met gezondheidsklachten kunnen worden geweigerd het museum te betreden.
Heb je gezondheidsklachten? Blijf dan thuis. Voor meer informatie over algemene maatregelen, klik hier.

 

Uw bezoek

Wat zijn de openingstijden?
Stedelijk Museum Coevorden is  geopend van dinsdag tot en met zondag. We hanteren de volgende openingstijden:
Dinsdag t/m zaterdag 09:30 – 17:00 uur. 
Zondag 12:00 – 17:00 uur. 

Is het dragen van een mondkapje verplicht? 
Nee, het dragen van een mondkapje is niet verplicht. Uiteraard mag u nog wel een mondkapje dragen als u zich daar prettig bij voelt. 

Is het verplicht te reserveren? 
Reserveren is niet meer verplicht. Het is mogelijk om een ticket te kopen aan de kassa. Reserveringen hebben wel voorrang. 

Kan ik gebruik maken van een kluisje?
Ja, u kunt gebruik maken van een kluisje. De kluisjes worden zorgvuldig schoongemaakt.

Is de Museumkaart nog geldig bij Stedelijk Museum Coevorden?
Ja, de Museumkaart is nog steeds geldig. Let op: neem wel uw Museumkaart mee tijdens uw bezoek.

Is het mogelijk om een combi – ticket te kopen en te gebruiken?
Het is tijdelijk niet mogelijk een combi- ticket aan te schaffen. Zodra we deze optie weer kunnen aanbieden, zullen we dat communiceren.

Toegankelijkheid

Hoe kom ik naar Stedelijk Museum Coevorden?
Stedelijk Museum Coevorden is bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Check kort voor vertrek de actuele dienstregeling. Bekijk hier meer informatie over routebeschrijvingen en parkeergelegenheid.

Zijn er faciliteiten voor mensen met een beperking?
Het museum is goed begaanbaar voor mensen met een beperking. In het museum bevinden zich op de begane grond toiletten voor mindervaliden. Op het parkeerterrein nabij het museum zijn ook mindervalideparkeerplaatsen aanwezig. Het museum beschikt ook over een lift. Bij vragen kunt u ook contact opnemen met het museum door te mailen naar info@museumcoevorden.nl.

Meer informatie over toegankelijkheid? Klik hier.

Rondleidingen en activiteiten

Kan ik rondleidingen volgen in het museum?
Ja, je kunt hiervoor mailen naar info@museumcoevorden.nl of houd onze evenementen en activiteiten in de gaten.

Kan ik het museum bezoeken met mijn leerlingen?
Ja, neem hiervoor contact op met het museum via info@museumcoevorden.nl. Schoolbezoeken dienen altijd vooraf besproken te worden met het museum. 

Kan ik ruimtes huren bij Stedelijk Museum Coevorden?
Het is tijdelijk niet mogelijk de vergaderzaal te huren. Voor meer informatie neem contact op met het museum via info@museumcoevorden.nl.

Ik zou graag film- en fotografieopnamen maken in Stedelijk Museum Coevorden. Kan dat?
Anders dan met voorafgaande schriftelijke toestemming van de directie van Stedelijk Museum Coevorden is het de bezoeker verboden om foto-, video- en filmopnamen te maken waarbij gebruik wordt gemaakt van lampen, flitsapparatuur en statieven. Voorts is het verboden, anders dan met voorafgaande schriftelijke toestemming van de directie van Stedelijk Museum Coevorden deze foto-, video- en filmopnamen openbaar te maken dan wel te vermenigvuldigen, op welke wijze en met welk medium dan ook, en met inbegrip van elektronische media. Voor vragen over opnamen in het museum kunt u mailen naar info@museumcoevorden.nl.

Meer informatie over rondleidingen en arrangementen? Klik hier.

 

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op via info@museumcoevorden.nl