Veelgestelde vragen

Stedelijk Museum Coevorden gaat weer open!

Is Stedelijk Museum Coevorden open?
Stedelijk Museum Coevorden is geopend vanaf 2 juni. We nemen maatregelen om uw bezoek zo comfortabel mogelijk te maken. Tickets kunt u daarom alleen online bestellen. We hanteren ook tijdsloten om drukte te vermijden. We vragen alle bezoekers 1,5 meter afstand te houden. Zo kunt u in alle rust van onze collectie genieten.

Welke maatregelen neemt Stedelijk Museum Coevorden vanaf 2 juni om mijn bezoek zo comfortabel mogelijk te laten verlopen?

  • Door alleen online tickets te verkopen, vermijden we contactmomenten aan de kassa en kunnen we het aantal bezoekers spreiden. Tickets kunt u bestellen via onze website: www.museumcoevorden.nl
  • Door de tijdsloten kunnen we het aantal personen in het museum reguleren. U kunt zich melden bij de entree op de door u gekozen tijd. Probeer niet eerder dan 15 minuten van te voren aanwezig te zijn. Zo voorkomen we drukte.
  • Er gelden aangepaste / extra bezoekersregels omtrent het coronavirus. Bekijk ze hier.
  • Het museum wordt regelmatig schoongemaakt. Dit betekent ook dat we de kluisjes, sleutels en toiletten zeer regelmatig schoonmaken. Dit geldt ook voor deurklinken, trapleuningen en andere contactobjecten. Maak alleen gebruik van een kluisje indien nodig. Laat waar mogelijk je jas achter in de auto of houd die aan in het museum. Kleine tassen mogen meegenomen in het museum. Rugtassen niet.
  • In het entreegebied kunt u uw handen reinigen met desinfecterende handgel.
  • Door het museum loopt grotendeels een eenrichtingsroute. We richten het museum zo in dat het contact met andere bezoekers tot een minimum wordt beperkt.
  • Onze medewerkers en vrijwilligers zullen u ontvangen in het museum, uiteraard op gepaste afstand. Ook zullen ze er op toezien dat 1,5 meter afstand wordt gehouden. Zij zullen bezoekers hierop aanspreken indien nodig.
  • In de museumwinkel kunt u alleen met pin betalen. Er mogen maximaal 2 mensen tegelijk de winkel betreden. Hierdoor wordt het contact met andere bezoekers beperkt.
  • Heb je gezondheidsklachten? Blijf dan thuis.
  • ArcheoHotspot Coevorden blijft voorlopig nog gesloten. We zien onvoldoende mogelijkheden om de richtlijnen van de overheid te waarborgen in deze ruimte. Medio juni zullen we ArcheoHotspot Coevorden ombouwen tot expositieruimte die vanaf de buitenkant te bezichtigen is.

Wat is er vanaf 2 juni te zien in het museum?
In het museum is de vaste collectie te bekijken. Deze bestaat uit verschillende objecten en verhalen die te maken hebben het kasteel- en vestingverleden van Coevorden. Daarnaast is er een tijdelijke tentoonstelling ‘’Wapentuig in het Tuighuis’’ met bruikleenstukken van Rijksmuseum Amsterdam te zien. Deze expositie is te zien tot en met 13 september 2020.
Daarnaast organiseren we regelmatig nieuwe tijdelijke tentoonstellingen. Houd onze sociale media kanalen en website in de gaten voor meer informatie.

Uw bezoek

Wat zijn de openingstijden?
Stedelijk Museum Coevorden is vanaf 2 juni geopend van dinsdag tot en met zondag. We hanteren de volgende openingstijden:
Dinsdag t/m zaterdag 13:00 – 17:00
Zondag 12:00 – 17:00
In verband met de landelijke maatregelen rondom het coronavirus werken we met tijdsloten. Tickets zijn alleen online te bestellen. U dient vóór uw bezoek een ticket te bestellen via de website.

Is het noodzakelijk voorafgaand aan een bezoek online tickets te kopen?
Op dit moment is het alleen mogelijk online tickets te kopen. Er is geen kaartverkoop aan de kassa. U kunt uw tickets bestellen via onze website: www.museumcoevorden.nl. We werken met tijdsloten om het aantal bezoekers in het museum te kunnen reguleren. U kunt zelf een tijdslot kiezen tijdens het bestelproces. Ook als u vriend van het museum bent of een museumjaarkaart heeft, dient u voorafgaand aan uw bezoek via onze website te reserveren.

Wat moet ik doen als ik te vroeg ben?
Als u te vroeg bent, wacht u even buiten. U mag maximaal een kwartier (15 minuten) te vroeg binnentreden. U kunt zich melden bij de balie. Het kan zijn dat u beneden even moet wachten of dat u toegang wordt verleend tot het museum.

Kan ik gebruik maken van een kluisje?
Ja, u kunt gebruik maken van een kluisje. We vragen u alleen een kluisje te gebruiken indien dit noodzakelijk is. Laar maar mogelijk uw jas in de auto of houd deze aan. Jassen en kleine handtassen mogen worden meegenomen in het museum, rugzakken niet. De kluisjes worden zorgvuldig schoongemaakt.

Is de Museumkaart nog geldig bij Stedelijk Museum Coevorden?
Ja, de Museumkaart is nog steeds geldig. Ook als Museumkaarthouder moet u voorafgaand aan uw bezoek reserveren. U bestelt een ticket via onze website. Tijdens het bestelproces kunt u kiezen voor de optie ‘’Museumkaart’’. U betaalt dan enkel reserveringskosten (99 cent). Let op: neem wel uw Museumkaart mee tijdens uw bezoek. Ter verificatie kan er gevraagd worden naar uw Museumkaart.

Is het mogelijk om een combi – ticket te kopen en te gebruiken?
Het is helaas niet mogelijk een combi- ticket aan te schaffen. Zodra we deze optie weer kunnen aanbieden, zullen we dat communiceren.

Toegankelijkheid

Hoe kom ik bij Stedelijk Museum Coevorden?
Stedelijk Museum Coevorden is bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Check kort voor vertrek de actuele dienstregeling. Bekijk hier meer informatie over routebeschrijvingen en parkeergelegenheid.

Zijn er faciliteiten voor mindervaliden?
Het museum is goed begaanbaar voor rolstoelen. In het museum bevinden zich op de begane grond mindervalidetoiletten. Op het parkeerterrein nabij het museum zijn ook mindervalideparkeerplaatsen aanwezig. Het museum beschikt ook over een lift. Bij vragen kunt u ook contact opnemen met het museum door te mailen naar info@museumcoevorden.nl

Rondleidingen en activiteiten

Kan ik rondleidingen volgen in het museum?
Op dit moment is het niet mogelijk rondleidingen te volgen. We ontvangen geen groepen en bieden ook geen rondleidingen, arrangementen of groepsactiviteiten aan tot 1 september.

Kan ik het museum bezoeken met mijn leerlingen?
Het is helaas niet mogelijk om het museum te bezoeken met een groep leerlingen.  We ontvangen geen groepen en bieden ook geen rondleidingen, arrangementen of groepsactiviteiten aan tot 1 september.

Kan ik ruimtes huren bij Stedelijk Museum Coevorden?
Nee, in verband met de maatregelen omtrent het coronavirus is het momenteel niet mogelijk om ruimtes te huren.

Ik zou graag film- en fotografieopnamen maken in Stedelijk Museum Coevorden. Kan dat?
Voor vragen over opnamen in het museum kunt u mailen naar info@museumcoevorden.nl
In verband met de huidige situatie is het niet toegestaan te fotograferen of filmen in het museum.

 

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op via info@museumcoevorden.nl