Veelgestelde vragen

Is Stedelijk Museum Coevorden open?
Ja, Stedelijk Museum Coevorden is geopend voor publiek. Let op: vanaf 1 december zal er een mondkapjesplicht gelden voor personen van 13 jaar of ouder in het museum. 

Welke maatregelen neemt Stedelijk Museum Coevorden om mijn bezoek zo comfortabel mogelijk te laten verlopen?

 • Reserveren is verplicht. U kunt alleen een ticket kopen via de website. U betaalt uw ticket online.
 • Ook als u een museumkaart heeft is vooraf reserveren verplicht. U hoeft geen entree te betalen, kies voor de optie ”museumkaart”.
 • Bezoekers die 13 jaar of ouder zijn moeten een mondkapje dragen.
 • Heb je gezondheidsklachten? Blijf dan thuis.
 • Er gelden aangepaste bezoekersregels omtrent het coronavirus. Bekijk ze hier.
 • Het museum wordt regelmatig schoongemaakt. Dit betekent ook dat we de kluisjes, sleutels en toiletten zeer regelmatig schoonmaken. Dit geldt ook voor deurklinken, trapleuningen en andere contactobjecten. Maak alleen gebruik van een kluisje indien nodig. Kleine tassen mogen meegenomen in het museum. Rugtassen niet.
 • In het entreegebied kunt u uw handen reinigen met desinfecterende handgel.
 • Door het museum loopt grotendeels een eenrichtingsroute. We richten het museum zo in dat het contact met andere bezoekers tot een minimum wordt beperkt.
 • Onze medewerkers en vrijwilligers zullen u ontvangen in het museum, uiteraard op gepaste afstand. Ook zullen ze er op toezien dat 1,5 meter afstand wordt gehouden. Zij zullen bezoekers hierop aanspreken indien nodig.
 • In de museumwinkel kunt u alleen met pin betalen. Er mogen maximaal 2 mensen tegelijk de winkel betreden. Hierdoor wordt het contact met andere bezoekers beperkt.
 • Bij binnenkomst in het gebouw vragen wij u naar (eventuele) gezondheidsklachten. Mensen met gezondheidsklachten kunnen worden geweigerd het museum te betreden.
 • ArcheoHotspot Coevorden blijft voorlopig nog gesloten. We zien onvoldoende mogelijkheden om de richtlijnen van de overheid te waarborgen in deze ruimte. ArcheoHotspot Coevorden is omgebouwd tot expositieruimte die vanaf de buitenkant te bezichtigen is. De geannuleerde tentoonstellingen ‘Coevorden 75 jaar bevrijd’ en ‘Keramiek langs de gracht: verwerkte bodemvondsten door ArcheoHotspot Coevorden’ zijn in een aangepaste vorm te zien.

Voor meer informatie over algemene maatregelen, klik hier.

Wat is er te zien in het museum?
In het museum is de vaste collectie te bekijken. Deze bestaat uit verschillende objecten en verhalen die te maken hebben het kasteel- en vestingverleden van Coevorden. Daarnaast is er een tijdelijke tentoonstelling ”Licht uit, spot aan!” te zien. Deze expositie is te zien tot en met 28 maart 2021. Houd onze sociale media kanalen en website in de gaten voor meer informatie.

Uw bezoek

Wat zijn de openingstijden?
Stedelijk Museum Coevorden is  geopend van dinsdag tot en met zondag. We hanteren de volgende openingstijden:
Dinsdag t/m zaterdag 09:30 – 17:00
Zondag 12:00 – 17:00

Is het noodzakelijk voorafgaand aan een bezoek online tickets te kopen?
Ja, u dient een online ticket aan te schaffen voorafgaand aan uw bezoek aan het museum. Het is niet mogelijk om ter plekke een ticket te kopen.

Kan ik gebruik maken van een kluisje?
Ja, u kunt gebruik maken van een kluisje. De kluisjes worden zorgvuldig schoongemaakt.

Is de Museumkaart nog geldig bij Stedelijk Museum Coevorden?
Ja, de Museumkaart is nog steeds geldig. Let op: neem wel uw Museumkaart mee tijdens uw bezoek.

Is het mogelijk om een combi – ticket te kopen en te gebruiken?
Het is helaas niet mogelijk een combi- ticket aan te schaffen. Zodra we deze optie weer kunnen aanbieden, zullen we dat communiceren.

Toegankelijkheid

Hoe kom ik bij Stedelijk Museum Coevorden?
Stedelijk Museum Coevorden is bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Check kort voor vertrek de actuele dienstregeling. Bekijk hier meer informatie over routebeschrijvingen en parkeergelegenheid.

Zijn er faciliteiten voor mindervaliden?
Het museum is goed begaanbaar voor rolstoelen. In het museum bevinden zich op de begane grond invalidentoiletten. Op het parkeerterrein nabij het museum zijn ook mindervalideparkeerplaatsen aanwezig. Het museum beschikt ook over een lift. Bij vragen kunt u ook contact opnemen met het museum door te mailen naar info@museumcoevorden.nl

Rondleidingen en activiteiten

Kan ik rondleidingen volgen in het museum?
We bieden geen rondleidingen en arrangementen aan zolang de 1,5 meter afstand van toepassing is.

Kan ik het museum bezoeken met mijn leerlingen?
Wilt u het museum bezoeken of heeft u vragen? Mail dan naar info@museumcoevorden.nl. Let op: in verband met de situatie rondom het coronavirus gelden er aangepaste regels voor (school)bezoeken.

Kan ik ruimtes huren bij Stedelijk Museum Coevorden?
Wilt u een ruimte huren of heeft u vragen? Mail dan naar info@museumcoevorden.nl. Let op: in verband met de situatie rondom het coronavirus gelden er aangepaste regels voor het huren van een ruimte.

Ik zou graag film- en fotografieopnamen maken in Stedelijk Museum Coevorden. Kan dat?
Anders dan met voorafgaande schriftelijke toestemming van de directie van Stedelijk Museum Coevorden is het de bezoeker verboden om foto-, video- en filmopnamen te maken waarbij gebruik wordt gemaakt van lampen, flitsapparatuur en statieven. Voorts is het verboden, anders dan met voorafgaande schriftelijke toestemming van de directie van Stedelijk Museum Coevorden deze foto-, video- en filmopnamen openbaar te maken dan wel te vermenigvuldigen, op welke wijze en met welk medium dan ook, en met inbegrip van elektronische media. Voor vragen over opnamen in het museum kunt u mailen naar info@museumcoevorden.nl

 

 

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op via info@museumcoevorden.nl