OVER STEDELIJK MUSEUM COEVORDEN 
Stedelijk Museum Coevorden is gevestigd in het Arsenaal aan de Haven in Coevorden. In het Arsenaal zijn ook de bibliotheek, de historische vereniging en een TIP (Toeristisch Informatie Punt) gevestigd. Het museum beschikt over de eerste en tweede verdieping. Er is één gedeelde entree. Bij de balie op de begane grond kunt u een kaartje kopen voor het museum of uw museumticket scannen. Vervolgens kunt u met de trap of lift naar de eerste verdieping (Stedelijk Museum Coevorden). Er zit ook altijd iemand achter de balie in het museum. Deze persoon kan u meer vertellen over de collectie, de geschiedenis van Coevorden en onze activiteiten. 

CORONAREGELS 
Het Stedelijk Museum Coevorden is in het Arsenaal gevestigd en deelt het gebouw met drie andere partners (Bibliotheek Coevorden, ToReCo en Historische Vereniging ‘Stadt en Heerlickheydt’). Bezoekers van het Arsenaal of van één van de gevestigde partijen, dienen een mondkapje te dragen. De mondkapjesplicht geldt voor personen van 13 jaar en ouder. Ook is het verplicht om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Er zijn speciale regels voor bezoekers opgesteld, deze kunt u hier lezen.

Veelgestelde vragen

Kan ik het museum steunen? 
U kunt het museum op verschillende manieren steunen: word vriend van het museum voor slechts 20,- euro per jaar en ontvang leuke extra’s. Voor alle informatie over vriend worden, klikt u hier. Ook kunt u een eenmalige bijdrage (donatie) geven aan het museum. U kunt dan een mail sturen naar info@museumcoevorden.nl voor meer informatie. Daarnaast kunt u ons gratis steunen door ons te volgen op onze sociale media-kanalen. Voor bedrijven is het mogelijk om sponsor te worden. 

Wat is er te zien in het museum?
Momenteel zijn er naast de vaste collectie twee tijdelijke tentoonstellingen te zien: ‘SMALT-Podagristen‘ en ‘Live-Action-Animation‘. 

Gaan (geplande) evenementen door? 
Kijk voor meer informatie over evenementen op onze evenementenpagina.

Heb je gezondheidsklachten? Blijf dan thuis. 

Uw bezoek

Wat zijn de openingstijden?
Stedelijk Museum Coevorden is  geopend van dinsdag tot en met zondag. We hanteren de volgende openingstijden:
Dinsdag t/m zaterdag 09:30 – 17:00 uur. 
Zondag 12:00 – 17:00 uur. 
ArcheoHotspot Coevorden is iedere zondag van 13:00 tot 17:00 uur geopend. 

Is het dragen van een mondkapje verplicht? 
Ja, het dragen van een mondkapje is verplicht voor personen van 13 jaar en ouder. Het is ook verplicht om 1,5 meter afstand te houden. 

Is het verplicht te reserveren? 
Reserveren is niet verplicht. Het is mogelijk om een ticket te kopen aan de kassa. Reserveringen hebben wel voorrang.  

Kan ik gebruik maken van een kluisje?
Ja, u kunt gebruik maken van een kluisje. 

Is de Museumkaart nog geldig bij Stedelijk Museum Coevorden?
Ja, de Museumkaart is geldig. Let op: neem wel uw Museumkaart mee tijdens uw bezoek.

Is het mogelijk om een combi – ticket te kopen en te gebruiken?
Ja, voor meer informatie kijk op de pagina bezoekersinformatie bij ‘combi-tickets’.

Toegankelijkheid

Hoe kom ik naar Stedelijk Museum Coevorden?
Stedelijk Museum Coevorden is bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Bekijk kort voor vertrek de actuele dienstregeling. Bekijk hier meer informatie over routebeschrijvingen en parkeergelegenheid.

Zijn er faciliteiten voor mensen met een beperking?
Het museum is goed begaanbaar voor mensen met een beperking. In het museum bevinden zich op de begane grond toiletten voor mindervaliden. Op het parkeerterrein nabij het museum zijn ook mindervalideparkeerplaatsen aanwezig. Het museum beschikt ook over een lift. Bij vragen kunt u ook contact opnemen met het museum door te mailen naar info@museumcoevorden.nl.

Meer informatie over toegankelijkheid? Klik hier.

Rondleidingen en activiteiten

Kan ik rondleidingen volgen in het museum?
Ja, u kunt hiervoor mailen naar info@museumcoevorden.nl of houd onze evenementen en activiteiten in de gaten.

Kan ik het museum bezoeken met mijn leerlingen?
Ja, neem hiervoor contact op met het museum via info@museumcoevorden.nl. Schoolbezoeken dienen altijd vooraf besproken te worden met het museum. In verband met de omstandigheden omtrent het coronavirus kunnen aangepaste regels gelden. Neem hiervoor contact op met het museum. 

Kan ik ruimtes huren bij Stedelijk Museum Coevorden?
Vanwege de situatie omtrent het coronavirus is het tijdelijk niet mogelijk een ruimte te huren. 

Ik zou graag film- en fotografieopnamen maken in Stedelijk Museum Coevorden. Kan dat?
Anders dan met voorafgaande schriftelijke toestemming van de directie van Stedelijk Museum Coevorden is het de bezoeker verboden om foto-, video- en filmopnamen te maken waarbij gebruik wordt gemaakt van lampen, flitsapparatuur en statieven. Voorts is het verboden, anders dan met voorafgaande schriftelijke toestemming van de directie van Stedelijk Museum Coevorden deze foto-, video- en filmopnamen openbaar te maken dan wel te vermenigvuldigen, op welke wijze en met welk medium dan ook, en met inbegrip van elektronische media. Voor vragen over opnamen in het museum kunt u mailen naar info@museumcoevorden.nl.

Meer informatie over rondleidingen en arrangementen? Klik hier.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op via info@museumcoevorden.nl