BEGELEIDING 
Kinderen t/m 12 jaar dienen altijd onder begeleiding van een volwassene (persoon van 18 jaar of ouder) het museum te bezoeken. Heeft u een begeleider vanwege een beperking? Neem contact op met het museum per telefoon (088 012 83 15) of per mail via info@museumcoevorden.nl. Vaak is er gratis toegang mogelijk voor begeleiders.

FOTOGRAFEREN 
Fotograferen is alleen toegestaan zonder flits.

HUISDIEREN
Huisdieren zoals honden zijn niet toegestaan in het museum. Uiteraard zijn hulphonden (mits aangelijnd) wel toegestaan.

HULPHONDEN
Het museum is toegankelijk met een hulphond, mits deze aangelijnd is. U hoeft vooraf geen contact met ons op te nemen hierover.

KINDERWAGENS EN BABY’S
Met kinderwagens kan gebruik gemaakt worden van de centrale lift. Met deze lift kunt u alle collectieruimtes van het museum bezoeken. Let op: alleen op de begane grond is er een toilet aanwezig waar ook ruimte is om uw baby te verschonen.

MINDERVALIDEN
Het gebouw is voor mindervaliden/mensen met een lichamelijke beperking toegankelijk. U kunt gebruik maken van de hoofdingang (schuifdeur die automatisch open en dicht gaat). In het gebouw is één centrale lift aanwezig, zo kunt u alle collectieruimtes van het museum bezoeken. Let op: alleen op de begane grond is een invalidentoilet aanwezig.

PARKEREN EN TAXI MINDERVALIDEN 
Er bevinden zich twee invalidenparkeerplaatsen voor de hoofdingang van het museum. Ook zijn er op de Markt invalidenparkeerplaatsen aanwezig. Bel voor assistentie naar het museum: 088 012 83 15. U kunt ook voor het gebouw worden afgezet door de taxi. Informatie over de route kunt u vinden op de pagina ‘Route’.

ROLSTOELEN EN ROLLATORS 
Stedelijk Museum Coevorden is goed toegankelijk met rolstoelen, rollators en scootmobielen. Er is één rolstoel in het museum aanwezig die geleend kan worden. Reserveren kan via info@museumcoevorden.nl of door te bellen naar 088 012 83 15. U kunt gebruik maken van een ruime lift waarmee u alle zalen van het museum kunt bereiken. Let op: alleen op de begane grond is een invalidentoilet aanwezig. Op de eerste verdieping zijn wel reguliere toiletten aanwezig.

STOELTJES/KRUKJES
In het museum staan verschillende stoelen, banken en krukken waarop u mag zitten. Wilt u liever gedurende uw hele museumbezoek een (klap)stoel mee? Geen probleem. Geef het van te voren even aan via info@museumcoevorden.nl of ter plekke bij de balie.