Welkom in ons ThuisMuseum! Op deze pagina verzamelen we opdrachten die je vanuit huis of school kunt doen. Wist je dat het ook mogelijk is om samen te werken met het museum? Je krijgt dan een lespakket aangeleverd op school. Op deze manier maak je coronaproof kennis met ons museum. Voor meer info: mail naar info@museumcoevorden.nl.

ERFGOEDTOOLS
Stedelijk Museum heeft verschillende spellen ontwikkeld via Erfgoedtools: een memoryspel en een groot koppelspel. Deze zijn gratis te gebruiken en kun je ook thuis spelen.

Algemeen 
Memoryspel Stedelijk Museum Coevorden
Koppelspel Stedelijk Museum Coevorden

DOE-BOEK 
Speciaal voor kinderen van 4-12 jaar hebben we tijdens de eerste lockdown een doe-boek gemaakt, vol met weetjes, tekeningen en opdrachten die aansluiten bij de onderwerpen in het museum. Het boekje kun je gratis downloaden via deze link.

LESPAKKET OP MAAT
Wil je in de klas aandacht besteden aan het museum, de geschiedenis van Coevorden, een bepaalde kunstenaar, erfgoed of iets anders dat past bij Stedelijk Museum Coevorden? Neemt contact met ons op via info@museumcoevorden.nl. Je ontvangt tegen een kleine bijdrage een lespakket of gastles op maat (geheel coronaproof).

TIJDREIZEN! SERIE OP YOUTUBE. 
We hebben ons eigen kanaal op YouTube! We gaan aan de slag met het maken van toffe workshops en rondleidingen. Om af te trappen hebben we in samenwerking met Jur Wiersema een toffe video gemaakt. 

Er bestaat een eeuwenoude legende over Coevorden. Ergens in de stad zou namelijk een tijdmachine gevestigd zijn. Hiermee kunnen mensen uit het verleden naar het heden reizen. Door de jaren heen is de legende door veel mensen vergeten, slechts een paar mensen van het museum weten van het bestaan van deze legende. Als Henk, Wiesje en Jolanda aan het werk zijn in het museum, gebeurt er iets vreemds…zou de legende dan toch waar zijn?

VLOG DOOR JIP HEIJMERINK VAN MY DAILY SHOT OF CULTURE.