Het Stedelijk Museum Coevorden organiseert regelmatig speciale activiteiten voor kinderen zoals workshops. Daarnaast kunnen kinderen een speurtocht of verhalenboek meenemen bij de balie van het museum.

IJzerkoekenspeurtocht door het centrum van Coevorden
Bij de balie van het Arsenaal kunnen kinderen tussen een speurtochtenboekje ophalen. Je ontvangt van de gastheer of gastvrouw ook een potlood. Los de raadsels en puzzels op. Weet jij het codewoord te kraken? Na afloop kunnen kinderen een goodiebag ophalen bij het Arsenaal. Voor meer informatie over de IJzerkoeken speurtocht, klik hier.

Download hier de IJzerkoekenspeurtocht voor op je telefoon: speurtochtboekje

Speurtocht
Bij de balie in het museum kunnen kinderen een speurtochtboekje ophalen. Je ontvangt van de gastheer of gastvrouw ook een potlood. Ga op zoek naar aanwijzingen in het museum en los de puzzel op!

Verhalenboek
Het verhalenboek bevat drie verhalen over historische figuren uit de geschiedenis van Coevorden. Aan de hand van hun verhaal, puzzels en raadsels worden kinderen op een leuke manier door de presentatie heen geleid. Het boek kan ook gebruikt worden door kinderen om hun ouders een rondleiding te geven door het museum.

Kijk voor meer informatie over kinderactiviteiten op deze website op de pagina educatie.