OVER STEDELIJK MUSEUM COEVORDEN 
Stedelijk Museum Coevorden is gevestigd in het Arsenaal aan de Haven in Coevorden. In het Arsenaal zijn ook de bibliotheek, de historische vereniging en een TIP (Toeristisch Informatie Punt) gevestigd. Het museum beschikt over de eerste en tweede verdieping. Er is één gedeelde entree. Bij de balie op de begane grond kunt u een kaartje kopen voor het museum of uw museumticket scannen. Vervolgens kunt u met de trap of lift naar de eerste verdieping (Stedelijk Museum Coevorden). Er zit ook altijd iemand achter de balie in het museum. Deze persoon kan u meer vertellen over de collectie, de geschiedenis van Coevorden en onze activiteiten. 

Wilt u een uitstapje met uw vereniging, vriendengroep of familie? Of zoekt u verdieping en de verhalen achter unieke museumstukken? Een ervaren gids laat u op een boeiende manier kennis maken met de collectie.

Let op: Rondleidingen en arrangementen zijn niet te combineren met andere acties of met andere gratis toegangskaarten of -passen.

COMBI-TICKETS
Entree Stedelijk Museum Coevorden en Museum Thijnhof: € 9,-

Entree Stedelijk Museum Coevorden, Museum Thijnhof én Beelden in Gees: € 15,-
Deze combi-tickets zijn verkrijgbaar aan de balie van ons museum, maar ook bij een van de andere deelnemende instellingen.

Mogelijkheden

1. Bezoek aan het museum met een rondleiding
Laat u rondleiden door een ervaren museumdocent en ontdek het fascinerende verhaal van Coevorden.
Prijs per persoon: € 9,50

2. Rondleiding ‘Het Arsenaal’
Ontvangst in het museum met koffie, thee en gebak
Een bezoek aan het museum onder begeleiding van een rondleider
Prijs per persoon: € 14,50

3. Rondleiding ‘De vesting’
Ontvangst in het museum met koffie, thee en gebak
Een bezoek aan het museum onder begeleiding van een rondleider
Een uitgebreide ‘Arsenaal lunch’. 
Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u contact opnemen met het museum via info@museumcoevorden.nl
Prijs per persoon: € 29,50

4. Compleet dagje Coevorden
Ontvangst in het museum met koffie, thee en gebak
Een bezoek aan het museum onder begeleiding van een rondleider
Een uitgebreide ‘Arsenaal lunch’ .
Een stadswandeling onder begeleiding van een stadsgids
Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u contact opnemen met het museum via info@museumcoevorden.nl
Prijs per persoon: € 37,50

Overige arrangementen 

Kinderfeestje Ridders en Jonkvrouwen/mannen
Tijdelijk niet beschikbaar
Leeftijd: circa 5 tot 8 jaar

Basisarrangement Kosten p.p.: € 10,- | Tijdelijk niet beschikbaar
Kort bezoek aan Stedelijk Museum Coevorden waar jullie je gaan verkleden als echte ridders of jonkvrouwen | de ridders worden officieel tot ridder geslagen en de jonkvrouwen/mannen leren hoe je hoort te buigen aan het hof | in optocht naar Kasteel Coevorden | Kinderkasteelrondleiding | Ranja (onbeperkt) met een zakje chips ter afsluiting van de rondleiding in het Kasteel.

Het kinderfeestje start in het museum en eindigt in het kasteel. Tijdsduur basisarrangement: circa 2,- uur. De kinderen worden begeleid door een museumgids, maar er dient ook minstens 1 volwassenen aanwezig te zijn. De prijs voor het basisarrangement geldt ook voor de volwassenen. Volwassenen kunnen in het kasteel tegen bijbetaling koffie of thee krijgen.

Extra keuzeopties met meerprijs | Tijdelijk niet beschikbaar
Verhaal voorlezen over ridders en/of prinsessen in het museum: geen meerprijs | schminken €1,- per persoon | speurtocht €1,- per persoon | ridderschild of jonkvrouw hoed knutselen €2,50,- per persoon | goodiebags voor de kinderen €5,- per persoon | afsluiten met friet en snacks €6,50 per persoon | afsluiten met pannenkoek en poedersuiker, jam, stroop voor €6,50 per persoon | ridders en/of jonkvrouw cadeau voor de jarige €10,- per jarige | slagroomtaart met kasteel, ridder of jonkvrouw foto €22,50 per taart (taart voor 12 personen). In overleg grotere taart mogelijk.

Wilt u het feestje uitbreiden met een lunch, andere activiteit of heeft u specifieke wensen? In overleg is er van alles mogelijk. Voor reserveringen of vragen kunt u contact opnemen via: info@museumcoevorden.nl. Gelieve minimaal 2 weken van te voren reserveren. Wij horen graag van te voren de naam van de jarige job en hoe oud hij of zij wordt.

Bezoek aan Stedelijk Museum Coevorden en Smalspoormuseum 
(Minimum aantal personen: 10).

Programma:
10.30 Ontvangst met rondleiding in het Stedelijk Museum Coevorden.
12.30 Lunch in het Smalspoor Museum. Soep, 2 broodjes, krentenbrood, koffie/thee/karnemelk.
14.30 Rondrit met de smalspoortrein en bezoek Turfstrooiselfabriek.
16.30 Afscheid.

Route:
U start de dag bij het Stedelijk Museum Coevorden en gaat met eigen vervoer naar het Smalspoor Museum. U gaat via de Europaweg richting Schoonebeek. In het centrum van Schoonebeek gaat u linksaf richting Erica (Burgermeester Osselaan). Na ongeveer 3,5 km komt u bij de brug over het Dommerskanaal. Vlak voor de brug gaat u rechtsaf de Griendsveenstraat op. Deze weg voert u door het Amsterdamsche Veld en deze kunt u volgen tot u aan uw linkerhand het Smalspoormuseum ziet.

Kosten per persoon: €27,50

Let op: dit arrangement dient u te reserveren via het Smalspoormuseum.
Reserveringen tijdens het openingsseizoen | tel: 06-1111 1188 | www.smalspoorcentrum.nl