Objecten gezocht voor tentoonstelling 75 jaar vrijheid

Vanaf 11 april 2020 organiseert het Stedelijk Museum Coevorden een tentoonstelling rond de herdenking van 75 jaar vrijheid. Het museum zal diverse objecten met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog laten zien die uit de eigen collectie komen zoals bevrijdingsrokken, pamfletten, uniformen, wapens en andere spullen die het verhaal van deze oorlog en met name de bevrijding van Coevorden vertellen.

Om ook de ruimte te geven aan persoonlijke ervaringen, is het museum gemeente breed op zoek naar objecten of anekdotes van Coevordenaren of hun familie. Heeft u zelf, of kent u iemand die nog spullen heeft, die met de bevrijding te maken hebben? Dan komen wij graag met degene in contact. Denk bijvoorbeeld aan vlaggen, rokken, tegels, blikken, posters of andere uitingen van de bevrijding. Van de ingezonden stukken zal het museum een selectie maken. Voor aanmeldingen of vragen kunt u het museum bereiken via info@museumcoevorden.nl of bellen naar 088-0128315.

Foto’s: Bevrijdingsrok (en details) uit de collectie van het Stedelijk Museum Coevorden, gemaakt door de familie Hoiting uit Coevorden.