We organiseren regelmatig speciale activiteiten voor kinderen zoals workshops en rondleidingen. Houd onze agenda in de gaten.

ArcheoLAB | In het ArcheoLAB kun je het verhaal ontdekken achter archeologische objecten uit het museum. Wat is het? Waar werd het voor gebruikt? En door wie? Hoe oud is het eigenlijk en hoe kan je dat zien? Ga aan de slag als een echte archeoloog!

DOE-boek | Speciaal voor kinderen van 4-12 jaar hebben we een archeologisch doe-boek gemaakt in het kader van Oktober Kindermaand, vol met weetjes, tekeningen en opdrachten die aansluiten bij de onderwerpen in de ArcheoHotspot. Het boekje kun je gratis downloaden via onderstaande link. Als je alle opdrachten hebt afgerond, kun je via deze link je archeologiediploma downloaden. 

Download hier het doe-boek!

Erfgoedtools | Stedelijk Museum heeft verschillende spellen ontwikkeld via Erfgoedtools: een memoryspel en een groot koppelspel. Deze zijn gratis te gebruiken en kun je ook thuis of op school spelen. 
Memoryspel Stedelijk Museum Coevorden
Koppelspel Stedelijk Museum Coevorden

Speurtocht | Bij de balie van het museum kunnen kinderen een gratis speurtochtenboekje ophalen. De speurtocht loopt langs de gehele vaste collectieopstelling. Kun jij alle opdrachten oplossen? Dan ligt er aan het einde van de speurtocht iets lekkers voor je klaar. We raden de speurtocht aan voor kinderen van 6 jaar of ouder. 

Praatplaat | Bij de balie van het museum kunnen kinderen een gratis praatplaat ophalen. De praatplaat is speciaal ontwikkeld voor de jongste bezoekers van het museum (t/m 6 jaar). Aan de hand van de praatplaat ontdek je samen het museum én alles op de praatplaat. De praatplaat heeft een opdrachtenkaart waar je gebruikt van kunt maken. De praatplaat is getekend door Herman Roozen (zie header/afbeelding).

ThuisMuseum | Bekijk Stedelijk Museum Coevorden vanaf je bank. Jip van ThuisMuseum neemt je mee op reis door het verleden. 

Verhalenboek | Kinderen kunnen een verhalenboek meenemen bij de balie van het museum. Het verhalenboek bevat drie verhalen over historische figuren  uit de geschiedenis van Coevorden. Aan de hand van hun verhaal met bijhorende puzzels en raadsels worden kinderen op een leuke manier door de presentatie heen geleid. 

Video: Tijdreizen! | Er bestaat een eeuwenoude legende over Coevorden. Ergens in de stad zou namelijk een tijdmachine gevestigd zijn. Hiermee kunnen mensen uit het verleden naar het heden reizen. Door de jaren heen is de legende door veel mensen vergeten, slechts een paar mensen van het museum weten van het bestaan van deze legende. Als Henk, Wiesje en Jolanda aan het werk zijn in het museum, gebeurt er iets vreemds…zou de legende dan toch waar zijn? Bekijk de video hieronder.