We organiseren regelmatig speciale activiteiten voor kinderen zoals workshops en rondleidingen. 

Speurtocht
Bij de balie van het museum kunnen kinderen een gratis speurtochtenboekje ophalen. De speurtocht loopt langs de gehele vaste collectieopstelling. Weet jij het codewoord te kraken? Dan ligt er iets lekkers voor je klaar. 

Verhalenboek 
Kinderen kunnen een verhalenboek meenemen bij de balie van het museum. Het verhalenboek bevat drie verhalen over historische figuren  uit de geschiedenis van Coevorden. Aan de hand van hun verhaal met bijhorende puzzels en raadsels worden kinderen op een leuke manier door de presentatie heen geleid. Het boek kan ook gebruikt worden door kinderen om hun ouders een rondleiding te geven door het museum. 

ArcheoLAB
In het ArcheoLAB kan je samen met je ouders het verhaal ontdekken achter archeologische objecten uit het museum. Wat is het? Waar werd het voor gebruikt? En door wie? Hoe oud is het eigenlijk en hoe kan je dat zien? Ga aan de slag als een echte archeoloog!

Erfgoedtools 
Stedelijk Museum heeft verschillende spellen ontwikkeld via Erfgoedtools: een memoryspel en een groot koppelspel. Deze zijn gratis te gebruiken en kun je ook thuis spelen. 
Memoryspel Stedelijk Museum Coevorden
Koppelspel Stedelijk Museum Coevorden

DOE-boek 
Speciaal voor kinderen van 4-12 jaar hebben we een doe-boek gemaakt, vol met weetjes, tekeningen en opdrachten die aansluiten bij de onderwerpen in het museum. Het boekje kun je gratis downloaden via onderstaande link.

Klik hier en bekijk het doe-boek