We organiseren regelmatig speciale activiteiten voor kinderen zoals workshops en rondleidingen. Houd onze agenda in de gaten.

ArcheoLAB | In het ArcheoLAB kun je het verhaal ontdekken achter archeologische objecten uit het museum. Wat is het? Waar werd het voor gebruikt? En door wie? Hoe oud is het eigenlijk en hoe kan je dat zien? Ga aan de slag als een echte archeoloog!

DOE-boek | Speciaal voor kinderen van 4-12 jaar hebben we een doe-boek gemaakt, vol met weetjes, tekeningen en opdrachten die aansluiten bij de onderwerpen in het museum. Het boekje kun je gratis downloaden via onderstaande link.

Klik hier en bekijk het doe-boek

Erfgoedtools | Stedelijk Museum heeft verschillende spellen ontwikkeld via Erfgoedtools: een memoryspel en een groot koppelspel. Deze zijn gratis te gebruiken en kun je ook thuis of op school spelen. 
Memoryspel Stedelijk Museum Coevorden
Koppelspel Stedelijk Museum Coevorden

Speurtocht | Bij de balie van het museum kunnen kinderen een gratis speurtochtenboekje ophalen. De speurtocht loopt langs de gehele vaste collectieopstelling. Kun jij alle opdrachten oplossen? Dan ligt er aan het einde van de speurtocht iets lekkers voor je klaar. We raden de speurtocht aan voor kinderen van 6 jaar of ouder. 

Praatplaat | Bij de balie van het museum kunnen kinderen een gratis praatplaat ophalen. De praatplaat is speciaal ontwikkeld voor de jongste bezoekers van het museum (t/m 6 jaar). Aan de hand van de praatplaat ontdek je samen het museum én alles op de praatplaat. De praatplaat heeft een opdrachtenkaart waar je gebruikt van kunt maken. De praatplaat is getekend door Herman Roozen (zie header/afbeelding).

Verhalenboek | Kinderen kunnen een verhalenboek meenemen bij de balie van het museum. Het verhalenboek bevat drie verhalen over historische figuren  uit de geschiedenis van Coevorden. Aan de hand van hun verhaal met bijhorende puzzels en raadsels worden kinderen op een leuke manier door de presentatie heen geleid.